Om klimakalkulatoren

Klimakalkulatoren er et digitalt verktøy som gir bonden oversikt over utslipp. Basert på dette kan bonden kartlegge hvilke muligheter som finnes både for å redusere utslipp og binde karbon som finnes på gårdsnivå. Landbruksrådgivere vil være behjelpelige med veiledning her.

Bonde Jon Anstein Johansen har fått litt erfaring med klimakalkulatoren og oppfordrer alle bønder til å ta den i bruk. Foto: Sigurd Fossen/Sølvrev
Bonde Jon Anstein Johansen har fått litt erfaring med klimakalkulatoren og oppfordrer alle bønder til å ta den i bruk. Foto: Sigurd Fossen/Sølvrev

Klimakalkulatoren er et digitalt verktøy som er spesielt utviklet for landbruksnæringa og den norske bonden. Den gir bonden oversikt over utslipp og hvilke muligheter som finnes både for å redusere utslipp og binde karbon som finnes på gårdsnivå. 

Målet er at så mange som mulig norske bønder tar i bruk kalkulatoren. Først ut er melk, korn og gris. Så vil de andre produksjonene følge fortløpende. 

Hele landbruksnæringa står bak klimakalkulatoren og det er et lagarbeid. Et samlet landbruk står bak jobben med å gjøre norsk matproduksjon mer klimavennlig, og det er avgjørende for å lykkes. Prosjektet har stort faglig spenn med 16 eiere fra både samvirkene og det private. 

Klimarådgivere vil være viktig for bonden når han skal ta i bruk klimakalkulatoren. Store aktører som Norsk Landbruksrådgivning og TINE har utdannet mange egne rådgivere, og flere andre aktører er på vei til å gjøre det samme. Sammen med kalkulatoren er dette blant de mest offensive tiltakene næringa noensinne har gjort.

Du finner nyttig informasjon på denne siden om alt som omhandler klimakalkulatoren. 
 

Publisert:
Felleskjøpet logo_tine  Nortura Norsk Landbruksrådgiving SA 
 
 KLF fmnorgesfor 
 
hoff  FRA Gartnerhallen
 
qnsg geno tyr bondelaget
    
leaf-blue

Klimasmart Landbruk

Epost: post@klimasmartlandbruk.no

Postadresse: Klimasmart Landbruk, PB 9354 Grønland, 0135 Oslo. 

Meld deg på nyhetsbrev